Foto: Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN – Ook dit jaar is in Museumpark Archeon een Midwinter Fair. Ditmaal wordt een combinatie gezocht met het duizenden jaren oude feest Yule Fest, dat vooral in Scandinavische landen een heel belangrijk feest is.

Het Midwinter Fair Yule Fest op zaterdag 8 en zondag 9 december is een winters festival voor jong en oud en gaat terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter. De viering van het licht, de dagen worden weer langer.

Op de podia in de Romeinse herberg en het middeleeuwse klooster treden vele bands op. De bezoekers kunnen meedoen met een workshop Ierse en Schotse dans. Ook verspreid over het park is aan te schuiven bij workshops, er zijn activiteiten en volop entertainment.

De overdekte markt is gevuld met bekende en nieuwe stands. Overal op het terrein hebben ambachtslieden en handelaren hun tentjes opgezet en verkopen hun unieke waren. Ook in de middeleeuwse huizen zijn standhouders te vinden.

Zaterdag is het Midwinter Fair Yule Fest te bezoeken van 11:00 tot 20:00 uur, zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

www.archeon.nl/nl/midwinterfair_2018.html

Zie ook onze agenda

2 gedachten over “Midwinter Fair Yule Fest in Archeon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *