ALPHEN AAN DEN RIJN – Graffitikunstenaar Joost Zwanenburg is afgelopen week aan de slag gegaan met het maken van een graffitikunstwerk op de muur in het pand van Rijnvicus.

‘Het is voor ons belangrijk om samen te werken met lokale en betrokken ondernemers zoals Joost. Rijnvicus wil graag met meer lokale ondernemers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop samenwerken”, legt directeur Jan de Vries uit.

Joost stond onlangs in de krant en dat trok de aandacht van De Vries. In zijn eerste maanden bij Rijnvicus kreeg hij van zijn medewerkers de vraag of de gangen er wat vrolijker uit konden zien. Joost ging hiermee aan de slag en dit doet hij niet alleen. Creatieve collega’s van Rijnvicus, Ermias, Manus en Ismail, zijn hierbij betrokken. Zij hebben zichzelf geportretteerd. Daarnaast staan Lia, Olga en Cock model. Zij zijn de gezichten van Rijnvicus en geven kleur aan ons bedrijf. Zij zijn de mensen die zich op de wegen naar werk bevinden door de inzet van Rijnvicus. Ook wil ik graag laten zien dat onze medewerkers beschikken over heel onverwachte talenten’, zegt een trotse directeur.

Joost is nationaal en internationaal bekend als graffiti- en street-art kunstenaar. Hij wil van Alphen aan den Rijn een kunststad maken en werkt vanuit zijn werkplaats op De Werf.

Rijnvicus
Bij Rijnvicus werken op de locatie aan de Distributieweg 10 dagelijks honderden mensen. Ook komen er elke week tientallen mensen die op zoek zijn naar werk(ervaring), coaching of opleiding. Dan mag het er ook best leuk uitzien. Het kunstwerk vertelt het verhaal van Rijnvicus en komt overeen met de huisstijl. Daarbij staan de wegen naar werk voorop, zowel voor werkzoekenden als werkgevers. Rijnvicus biedt werkgevers de kans om sociaal te ondernemen. Daarvoor ontwikkelt Rijnvicus werkzoekenden (met een afstand tot de arbeidsmarkt) naar passend werk. Bij Rijnvicus staat werken met passie, plezier en professionaliteit voorop. ‘Daarbij is werken in een mooie werkomgeving zeer belangrijk. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers die wij bij bedrijven detacheren, maar ook voor hen die bij ons werken. Door het creatieve graffitikunstwerk in het hart van Rijnvicus wordt de werkomgeving een stuk leuker en vrolijker’, zegt De Vries.

Info over Rijnvicus op: www.rijnvicus.nl.

Bron: www.allesinalphen.nl

De muren in Rijnvicus zijn verfraaid door Joost Zwanenburg en zijn collega's Ermias, Manus en Ismail. Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *