Alphen Art in het V&D-pand in 2018. Foto: Alphen Art

ALPHEN AAN DEN RIJN – Ook in 2019 is er een Alphen Art festival. Om alle materialen voor het Alphen Art weekend op 11 en 12 mei te kunnen inkopen, zijn de deelnemers van Sta- Art (Desiree Ubink en Bert Verboon), Vijfb (Joost Zwanenburg) en RenNL (Renske Koster) een crowdfundingactie begonnen.

Voor het festival in 2019 zijn heel veel materialen nodig; honderden spuitbussen, latex, fotoafdrukken, hout, maar ook schroeven en verlichting om van de leegstaande winkelpanden pop-up galeries te maken.

De Kunstroute wordt opgezet voor Alphen en Alphenaren, voor de gemeente die haar stad wil promoten, voor scholieren die op een verrassende manier met kunst in aanraking komen en er in kunnen participeren door het volgen van diverse workshops, voor de winkeliers en de horeca die veel extra bezoekers kunnen verwachten, voor de buitenstaander die toevallig op bezoek komt en voor kunstminnend Nederland dat naar Alphen afreist.

Het is ook een kunstspektakel dat voor een groot deel blijvend is. Prachtige muurschilderingen bij de ingangspoorten van de stad, waar het nu grijs en saai is, spettert het plezier straks van de muren af en zal de reiziger verleiden de stad in te gaan. Denk aan live painting, workshops en verschillende exposities door het centrum.

Steunen
Steun het project door een donatie te doen via www.voordekunst.nl/projecten/8170-alphen-art (van 17 tot en met 23 december zorgt het VSB Fonds voor verdubbeling van de donaties uit die week)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *