HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Projectontwikkelaars Wilma Wonen en Heembouw gaan de 106 nieuwe woningen op het terrein van de voormalige Avery Dennison-fabriek in Hazerswoude-Rijndijk bouwen. De directeuren van beide bedrijven hebben woensdag 19 december hun handtekening gezet onder het contract met de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit schrijft Studio Alphen.

Zodra de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, kan de nieuwe woonwijk langs de Rijndijk gebouwd worden. Er komen 106 gasloze en duurzame nieuwbouwwoningen: 89 koophuizen en 17 sociale huurwoningen, meldt wethouder Gerard van As. In 2014 besloot de Amerikaanse fabriek de deuren van de Hazerswoude vestiging te sluiten.

Er komen eengezinswoningen, herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen. Nieuw Rein wordt een woonwijk met veel water. Veel van deze woningen krijgen een mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen of aan te meren in het haventje. De bouw start in het derde kwartaal van 2019. Een jaar later moet de nieuwe woonwijk gereed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *