De soepwandeling van IVN doet onder andere de Zegersloot aan. Foto: Elvira Wiersema

ALPHEN AAN DEN RIJN – Met de traditionele soepwandeling geeft IVN Alphen aan den Rijn ook in 2019 de aftrap voor het nieuwe programma met natuuractiviteiten. De wandeling is zondagmiddag 6 januari.

Om 13:30 uur staat er warme chocolademelk, koffie en thee klaar in Bezoekerscentrum De Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. Rond 14:00 uur start de wandeling met IVN-natuurgidsen.

Om vogels goed te kunnen zien, hebben de gidsen een telescoop bij zich. Tip is om ook zelf een verrekijker mee te nemen of er een te lenen aan de balie van het bezoekerscentrum. Terwijl de deelnemers op pad zijn, warmen vrijwilligers in het bezoekerscentrum de soep. Die staat bij terugkomst, rond 15:30 uur, te dampen, met erbij roggebrood met kaas of spek.

De activiteit is gratis en iedereen mag mee. Neem na afloop de nieuwe folder mee om te kijken welke activiteiten IVN Alphen aan den Rijn in petto heeft voor het eerste kwartaal van 2019. Aanmelden voor de nieuwjaars-soepwandeling kan bij Lydia Beekhuis: lbeekhuis@outlook.com en via 06-48753604. Informatie bij Ton van Ruiten, ton.vanruiten@lijbrandt.nl, 0172-431464 of 06-22475492.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *