ALPHEN AAN DEN RIJN – Er zijn geen vuurwerkvrije zones tijdens de komende jaarwisseling in de gemeente Alphen aan den Rijn. Burgemeester Liesbeth Spies gaf hiervoor 2 maanden geleden een opening, maar er zijn geen initiatieven binnen gekomen van vuurwerkshows (lees het Studio Alphen-artikel van 5 oktober).

Wel roept de gemeente op om er samen voor te zorgen dat het veilig blijft op oudjaarsdag en -nacht. Zij heeft hiervoor een aantal regels opgesteld:

Vuurwerk kopen
De verkoopdagen voor vuurwerk zijn 28, 29 en 31 december. Zondag 30 december kan geen vuurwerk worden gekocht.

Veilig afsteken van vuurwerk
Maandag 31 december mag het vuurwerk vanaf 18:00 tot dinsdag 1 januari 2:00 uur worden afgestoken.
– Zet bij het afsteken van en het kijken naar vuurwerk een vuurwerkbril op om je ogen te beschermen;
– Houd voldoende afstand en houd rekening met de windrichting;
– Lees de gebruiksaanwijzing voor het afsteken;
– Gebruik een aansteeklont.

Opruimen van vuurwerk
Woensdag 2 januari haalt de gemeente door de hele gemeente vuurwerkafval apart op. Vuurwerkafval is te verzamelen in de speciale vuurwerkafvalzak die huis-aan-huis is verspreid. Vuurwerkafvalzak niet ontvangen? Het (afgekoelde) vuurwerkafval mag ook in een gewone vuilniszak of doos worden aangeboden op de vaste aanbiedplekken.

Carbidschieten
Carbidschieten is toegestaan op 31 december vanaf 10:00 tot 1 januari 2:00 uur en mag alleen buiten de bebouwde kom en op het Europapark in Alphen aan den Rijn. Sluit de bus of het vat af met zacht materiaal, zoals een voetbal of plastic zak en houd voldoende afstand tot bebouwing en wegen.
Kijk voor meer regels en veiligheidstips voor carbidschieten op:
www.alphenaandenrijn.nl/carbidschieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *